Copenhagen Half Marathon - et fyrtårnsevent i MOVE Week/European Week of Sport

For første gang nogensinde ligger København gader til afviklingen af Copenhagen Half Marathon 2015.

Copenhagen Half Marathon forener det bedste fra de to arrangørers tidligere løb, IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton og Powerade Copenhagen Half Marathon. Mens Spartas utallige løb igennem mange år har lagt det solide fundament, banede VM Halvmaraton endeligt vejen for at skabe et løb der vil kunne sætte København på verdenskortet og styrke motionsløb i Danmark generelt. Dette skyldes bl.a. interessen fra en lang række aktører og parter, der står sammen om at skabe et årligt tilbagevendende løb af høj international klasse. Med støtte fra Nordea-fonden og i partnerskab med Sport Event Denmark, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune vil arrangørerne sætte alle kræfter ind på at nå verdensklasseniveau.

Ruten til Copenhagen Half Marathon vil komme til at opleve det bedste af hovedstaden – fra Østerbro og Nørrebro over Vesterbro til Frederiksberg og Indre By. Der er lagt særlig vægt på at skabe en super hurtig rute, men samtidig en seværdig rute med stor tilskueropbakning. Kongens Nytorv, Frederiksberg Allé, Søerne, Nyboder, Østerbrogade og Nørrebrogade samt Marmorkirken, Børsen og Christiansborg er nogle af de highlights og attraktioner man vil komme til at opleve undervejs på ruten. Ruten er ikke alene en flot rundtur i hovedstaden, men også i særklasse hurtig. Brede asfaltveje, komplet afspærring for trafik, bløde afspærrede sving og mange lige strækninger vil sikre en løbsoplevelse af format for både motionister og eliteløbere.

I et samarbejde mellem DGI og Dansk Atletik Forbund arrangeres der landsdækkende fortræning op til Copenhagen Half Marathon. Træningsforløbet, som vil strække sig over 4-5 måneder, vil foregå i regi af løbe- og atletikklubber under DAF og DGI. Sideløbende hermed vil man også kunne deltage i Spartas fællestræning med udgangspunkt fra Østerbro Stadion i København.